fbpx

Slane sardele v marinadi

Slana riba ( sardele ) v marinadi so odlična jed, ki jo skupaj z vami pripravljamo na kulinaričnih delavnicah, kuharskih tečajih ali kulinaričnih teambuildingih v Klub Gurmanov Skaručna
Slana sardela v marinadi je priljubljena jadranska jed, ki jo najdemo v mnogih državah ob Jadranskem morju

Sestavine
  

  • Slana sardela ali inčuni
  • Poper
  • Olivno olje
  • Čebula
  • Močno rdeče vino
  • Vinski kis

Navodila
 

  • Sardele očistimo lusk.
  • Odvojimo meso od kosti - filiramo.
  • Očistimo drobovino.
  • Razvrstimo po krožniku.
  • Močno začinimo s poprom.
  • Zalijemo z močnim rdečim vinom.
  • Pokapljamo z vinskim kisom.
  • Dodamo na kolobarje ali na rezine narezano čebulo.
  • Pokapljamo z olivnim oljem.
  • Preden jed postrežemo, naj jed stoji priibližno 10 minut, da se jed prepoji z vinom in se okusi razvijejo.

Opombe

Sardela je plava riba.
Slana sardela v marinadi je priljubljena jadranska jed, ki jo najdemo v mnogih državah ob Jadranskem morju, Hrvaška, Slovenija, Italija in Črna Gora. Jed se pripravlja iz slanih sardel, ki se nato marinirajo v oljčnem olju skupaj z različnimi začimbami.
Sardele tako majhne, ​​mastne ribe, ki so tako bogate z omega-3 maščobnimi kislinami in beljakovinami, zaradi česar so tudi zelo zdrave. Za pripravo slane sardele v marinadi se ribe najprej očistijo in solijo, da se ustvari prava slanost. Nato se marinirajo v oljčnem olju, v katerem se raztopijo različne začimbe, kot so česen, rožmarin, lovorjev list, poper, limonin sok in še mnoge druge.
Marinirane sardele so odličen prigrizek ali dodatek k drugačnemu jedem, kot so solate ali testenine. Poleg tega pa tako zelo priljubljene tudi kot del tradicionalnih jedi v jadranski kuhinji, kot so ribji brodeti ali rižote.
Slana sardela v marinadi je lahko tudi odlično darilo za ljubitelje morskih dobrot ali za tiste, ki želijo okusiti pristne okuse Jadrana. Jed je preprosta za pripravo in z malo truda lahko ustvarite okusno in zdravo jed, ki jo bodo vaše gostje zagotovo cenili.
Čas priprave 10 minutes
Total Time 10 minutes
Vrsta jedi Sladkovodne in morske jedi
Vrsta kuhinje Slovenska