Sestavine

  • Maslo
  • Bela moka
  • Mleko
  • Bel poper
  • Muškatni orešček
  • Štiri vrste sira (gauda, ementalec, gorgonzola, topljeni sir)
  • Česen
  • Belo vino
  • Sladka smetana
  • Parmezan/nanoški sir

 Postopek

1. V kozici na maslu prepražim belo moko (=svetlo prežganje) in zalijem z mlekom. Zmešam z metlico, da zmes postane gladka. Ko se ohladi mora teči kot smetana.

2. Zmesi dodam sol, bel poper in muškatni orešček.

3. Štiri vrste sire (gauda, ementalec, gorgonzola, topljeni sir), priporočamo, da so mastni,  v ponvi stopim na rahlem ognju. Dodam na drobno sesekljan česen, belo vino in sladko smetano.

4. Omako serviram takoj, sicer se bo sir strdil.

5. Po vrhu potresem parmezan ali nariban nanoški sir.